Met ventilatie met warmteterugwinning (WTW ventilatie) wordt evenveel verse lucht toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Verse lucht wordt toegevoerd in woon- en slaapkamers en gebruikte lucht wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Doordat de luchtstromen mechanisch worden geregeld wordt een continue luchtverversing gegarandeerd. In meer luchtdichtere woningen is goede ventilatie van wezenlijk belang. Een goede luchtkwaliteit levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde en prettige leefomgeving voor de bewoners. De toevoeging van warmteterugwinning maakt het bovendien erg energiezuinig.

We hebben een ruim assortiment aan ventilatie-units met warmteterugwinning. Voor toepassing in zowel  nieuwbouw als bestaande bouw en met verschillende luchtcapaciteiten. De nieuwste technieken maken het mogelijk de units toe te passen in combinatie met diverse bedieningen en/of via een App.

Invloed op de gezondheid

Balansventilatie met warmteterugwinning draagt bij aan een gezond leefklimaat in huis omdat er sprake is van een gecontroleerde ventilatie waarbij vochtige lucht uit de woning wordt verwijderd en verse lucht naar binnen wordt getransporteerd. Belangrijk is wel dat de WTW professioneel is ingeregeld en dat de capaciteit van het systeem voldoende is om de woning goed te kunnen ventileren.

Daarnaast is regelmatig onderhoud van de filters in de WTW unit van groot belang. De meeste gezondheidsklachten die soms wel eens in verband worden gebracht met balansventilatie met WTW zijn te wijten aan een foutieve installatie van het systeem, onvoldoende capaciteit of slecht onderhoud. Bij ons bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat. Na oplevering van uw installatie ontvangt u ook altijd het inregelschema.

Voordelen

  • Er gaat geen kostbare warmte meer verloren bij het ventileren.

  • De koude buitenlucht wordt nagenoeg gratis voorverwarmd (tot ongeveer 18 graden Celsius) wat een enorme besparing op de stookkosten betekent. Bij een modern WTW systeem kan het rendement hierbij oplopen tot wel 90%.

  • Behaaglijke temperaturen in de winter (geen ongecontroleerde koude luchtstromen).

  • Goede ventilatie, gezond binnenklimaat (bij een goed onderhouden systeem).
Warme terugwin systeem
Warme terugwin systeem
Warme terugwin systeem