Een cv-ketel werkt meestal op aardgas en verwarmt door middel van een brander het koude water. Een pomp zorgt voor het circuleren van het warme water in het centrale verwarmingssysteem. Om de vrijkomende rookgassen af te voeren is de cv-ketel aangesloten op een rookgasafvoerkanaal. Dit rookgaskanaal komt meestal uit in het dak of gevel van de woning. Een thermostaat zorgt voor de temperatuurregeling van de cv-ketel.

De laatste decennia is het rendement van een cv-ketel door stijgende energieprijzen steeds belangrijker geworden. Het rendement is het percentage energie (gas) dat omgezet wordt in nuttige warmte. Dit geeft aan hoe zuinig een ketel is. Op dit moment is er een keuze uit Verbeterd Rendement (VR) en Hoog Rendement (HR). De VR ketels hebben een rendement 83 tot 90%. De VR modellen zijn nog wel verkrijgbaar maar zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Sommige merken zijn reeds gestopt met het produceren van VR-toestellen. Het loont meer een HR ketel aan te schaffen gezien het behaalde rendement van deze ketels en het daarmee te winnen financiële voordeel. De huidige generatie HR ketels behalen een rendement van 107%. De HR ketels gebruiken naast gas ook restwarmte. Daardoor kan het rendement hoger zijn dan 100%.

Solo toestel of combi-ketel

De solo-ketel word ook wel een conventionele ketel genoemd. Deze ketel verwarmt alleen het water voor de centrale verwarming. Voor verwarming én water uit de kraan of douche is een aparte boiler nodig of een combi-ketel.

Er wordt vaak alleen gedacht aan de centrale verwarming bij de aankoop van een CV-ketel. Maar net zo belangrijk is de voorziening voor warm water. Met de combi-ketel is geen aparte boiler nodig, want deze zit al in de ketel. Dit zorgt voor gemak en ruimtebesparing. Combiketels zijn er met Hoog Rendement (HR-ketel) en Verbeterd Rendement (VR-ketel). Let op, soms geeft de plaatsing van een HR-ketel problemen. De luchtafvoer of schoorsteen is dan niet geschikt. Een Verbeterd Rendement (VR)-ketel kan in deze gevallen meestal wel geplaatst worden.

Open of gesloten cv-ketel

Een open CV-ketel gebruikt de lucht uit het vertrek waarin de ketel is geïnstalleerd. Daarom is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht of ventilatie is in de ruimte waarin deze ketel hangt. Een CV-ketel met gesloten systeem komt het meeste voor. Met de ingebouwde ventilator zuigt de ketel de lucht van buiten aan. De verbrande gassen worden bij beide systemen naar buiten afgevoerd. De toepassing van een gesloten toestel is dus aan te bevelen vanwege de veiligheid.

Wij zorgen ervoor dat u er lekker warmpjes bij zit.

Op het gebied van gasgestookte installaties hebben wij een zeer ruime ervaring. Wij installeren en servicen diverse soorten verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming, vloerverwarming en gas heaters. 

U kunt een keuze maken uit een grote collectie (design) radiatoren en convectoren, eventueel in combinatie met vloerverwarming.

Mkoolen8

CV- en combiketels

Warmtetoestellen

CV- installaties

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Wat is vloerverwarming

Vloerverwarming is een economische en behaaglijke vorm van verwarming. In plaats van radiatoren aan de muur wordt de warmte hierbij afgegeven via de vloer. Dit wordt gedaan door de speciale verwarmingsbuizen die onder uw vloerbedekking geplaatst worden. Bij vloerverwarming komt de vrijgekomen warmte vrij in alle kanten: zowel naar boven als naar beneden. Door het plaatsen van isolatiemateriaal kan er voorkomen worden dat de warmte naar de verkeerde plekken straalt. Zo houdt u onnodig warmte- en energieverlies van uw vloerverwarming tegen.

De voordelen van vloerverwarming

Gelijkmatige verwarming over de gehele oppervlakte


De gevoelstemperatuur voelt hoger aan

Temperatuurverschillen in huis zijn aanzienlijk minder

De luchtvochtigheid blijft in de verwarmde ruimte op peil

Thermostaat Bosch EasyControl
EasyControl

Thermostaat Bosch EasyControl

De Bosch EasyControl (afbeelding hiernaast) is een slimme thermostaat, zelflerend en op afstand te bedienen via uw smartphone. De Moduline Easy ziet aan de aanwezige smartphones wie er thuis is en stelt de verwarming automatisch in op de juiste temperatuur. Dreigt er iets mis te gaan met uw cv installatie? EasyControl meldt het u direct via de app. EasyControl bespaart extra energie dankzij geavanceerde aanwezigheidsdetectie. EasyControl maakt bovendien inzichtelijk wanneer er efficiënt wordt verwarmd. Ook kunt u zien hoeveel gas u verbruikt voor verwarming en warm water. Het stijlvolle design past in elk interieur en de Moduline EasyControl is zeer eenvoudig te bedienen en u heeft geen contract of abonnement nodig. Bovendien wordt de Moduline EasyControl steeds slimmer, zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Nieuwe functies komen beschikbaar via automatische updates.